sv

Våra val!

Det är på det viset att många gånger så tar vi beslut som vi inte riktigt har förankrat hos Herren. När vi då har gjort våra val så kan konsekvenserna bli att vi sårar och drar synd över våra liv som skall vara ett tempel åt den Helige Ande.

När det finns befogenhet att konfrontera någon så skall det vara i enlighet med ordet. Ingen av oss kan prestera fram någon särställning inför Herren och att vi hela tiden försöker att lyfta oss själva skapar bara fram frustration inom oss och leder till ännu mera synd i vårat liv.

Vi kommer inte att kunna hur vi än vill att bli perfekta och fullkomliga på den här sidan av livet. En avslappnad tro och en förkrossad själ finner sitt liv i Herren och förstår att det inte beror på prestation och vad jag gör som spelar någon roll inför vår älskade Herre. Du kan inte bli mera älskad än du är och du är högt benådad och insatt i honom som den dyrbaraste älskade som Han har så evigt kär i sitt hjärta. 

Den omtanke om dig inkluderar allt som handlar om dig. En far som älskar dig med en evig kärlek. Vi skulle kunna se idag ett Sverige som är så annorlunda och förvandlat där vi talar om en väckelse som utgår från ett synda bekännande hjärta där vi gråtit för de som går förlorade mitt ibland oss Kristna.

Så är inte fallet idag! Det talas om väckelse och stora ting som skall hända bland de ofrälsta i både Örebro och övriga landet.

Det är en önskan som man tror att man kan genomföra med att stå och predika på tältmöten eller på en gata i Sverige eller på någon annan plats. Jag tror att det förhåller sig så att många vill vara något stort idag och genom honom eller henne skall väckelsen bryta ut i Sverige.

När vi slutat att ge näring åt vårt eget kött och dött bort från oss själva och vi har tagit detta på största allvar i vårat liv och låta den Evige få röra hjärtan som Han vill.

Då kan människor få synda nöd och omvändelse och då är det inte genom någon människa som det beror på att en väckelse kommer över Örebro och vårt övriga land. Det är så frustrerande att se hur man försöker att åstadkomma resultat i att försöka att röra om i en gryta som aldrig kommer att bli varm.

/Jan-Åke Henriksson text här ...