sv

Ingen Alkohol!

Jag måste säga att något jag hatar så är det alkoholen. Att en kristen kan med självbehärskning nyttja denna drog och försvara sig med att det är bara lite vin till maten och det gör väl ingen skada att ta sig ett glas.

De borde skämmas och stå upp för ett nyktert alternativ och gå med ett föredöme som representerar ett överlåtet och kristet liv.

Alltför många människor sitter fast i denna skit utan att de förstår det.

De måste bara ha ett glas eller en öl i sällskapet och man är så lurad att man tror att det ger en stunds avkoppling från vardagen och jag är minsann värd en fylla jag som jobbar och sliter.

Sådan lögn som man skapar inför sig själv och andra. Alla vet om alkoholens starka krafter och konsekvenser.

Jag ser en skillnad på de som är frälsta och de som lever i världen.

De som lever i världen vill koppla av med det bedrägliga ruset av alkoholen som är en del av vår kultur och vanor som skapat fram en acceptans för den sociala samvaron med alkoholen.

Vi som är frälsta och vandrar med Herren skall inte befatta oss med denna djävulska bedrägliga kraft som förför en stor del av många människor i vårt samhälle.

Den som fått smaka på ett överlåtet liv med vår frälsare och drivs av ett rättfärdighets medvetande nyttjar inte alkoholen för de har fått smaka ett heligt vin som skapar en sann glädje och ett nyktert liv långt ifrån de orättfärdiga rätterna som serveras på de många offentligheternas arena

/Jan-Åke Henriksson