sv

Okunskap om Israel

          

Jag blir så ledsen att det är en sådan okunskap om vad som pågår i landet Israel i Sverige i dag. Vi har en utrikesminister som inte är välkommen i landet och det säger en hel del om var Riksdagen står i saken i fråga.

Vi står på en lista över antisemitiska länder och har en åttonde plats över länder som är emot Judar. Vårt ställningstagande ifråga i landet skapar en "kollektivisering" som drabbar hela landet. 1 Mos 12:3 säger ju Gud om Israel att "

Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig." Men borde det inte vara en självklarhet för oss som kristna att stå på Guds egendomsfolks sida och be för dem i deras kamp.

För vi ska komma ihåg att Gud inte lyssnar till en bön som också rymmer hat mot någon människa. Jesus betonade att om vi har något otalt med vår broder, så ska vi bli vän med honom först innan vi ber.

I den andan ska vi be för Judarna i Israel och för Araberna i Palestina. Jag ber att regeringen ändrar sin hållning till Israel innan det är försent.

För mig är det ofattbart att man kan samarbeta med terroristorganisationer som Hamas och PLO och där vi ger biståndspengar på flera hundratals miljoner som terroristorganisationerna använder till att indoktrinera palestinska barn att begå "självmordsdåd" och att döda alla Judar och Israeliter i övriga världen.

Den indoktrinering som begås av de fanatiska hatiska organisationerna är väldigt lik den hjärntvätt som Hitler jugend och dess ledare Artur Axmann i spetsen bedrev i Nazityskland och använde sig av under andra världskriget. Vakna Svenska folket innan det är försent.

/Jan-Åke Henriksson