sv

Vara sann!


Jag skall tala om att när man talar med Herren om någon människa man har problem med och utgjuter hela sitt hjärta för honom att jag både har hat, bitterhet, och helst av allt skulle vilja dräpa personen i fråga.

Då är jag sann mot Herren och intet fördöljer jag mig för Honom som ser vad jag har i mitt hjärta. Det var väldigt drastiskt sagt av mig kan tyckas.

 Från människans inre kommer inget gott. Att gömma sig bakom en fasad av lögner i sitt liv där jag vet att i mitt innersta så har jag så fel men ända så hävdar jag min rätt.

Jag erkänner det inte inför Honom som vet allt innan jag ens har tänkt tanken om vad som döljer sig i mitt liv. Jag kommer ihåg en episod för många år sedan i en pingstkyrka någonstans i Sverige där jag var medlem.

Där var en man som jag visste hade problem med mig. Varje gång som vi sågs så uppstod en mur av stillatigande ogillande. Jag tror att vederbörande var äldste broder i den församlingen om jag inte minns fel.

Då gick jag hem till mig själv och bad länge till Herren om att dessa murar och tankebyggnader skulle ge vika. Herren gav mig då klartecken om att problemet var fritt från hat från mannens sida.

Jag träffade personen dagen därpå, steg fram och tilltalade mannen att det var löst och klart. Han tittade på mig med tårfyllda ögon och nickade till mig som bekräftelse på vad jag sagt. Det står i "1 Johannes brev 4:20"

Om någon säger sig älska Gud och hatar sin broder så är han en lögnare. Ty den som icke älskar sin broder, som han har sett, han kan inte älska Gud som han icke har sett.

Vi måste försonas med våra bröder och systrar i kärlek till Herren om vi skall kunna fortsätta vår vandring med Jesus. Jag har för avsikt inom den närmsta framtiden skriva historien om mitt liv. Jag skulle vilja om det är någon som har mer erfarenhet av att skriva böcker ta kontakt med mig om ni upplever det i edra hjärtan Kanske någon här vill ge lite tips om förläggare eller ge mig råd inför skrivandet.

/Jan-Åke Henriksson